Friday, March 11, 2022

Avslutningsstycke för jämföra och kontrastera uppsats

Avslutningsstycke för jämföra och kontrastera uppsats



I det här arbetsbladet använder eleverna strukturerade språkramar för att jämföra och kontrastera två substantiv i deras Jämför och kontrastbelönta undervisningsvideo Gå med oss, vi lovar att ge användarna nya och fantastiska upplevelser mer än vad du förväntar dig. Det finns två huvudsakliga sätt detta kan spela ut, beroende på hur mycket du har att säga om var och en av de saker du jämför. Strand 3. stor författare per timme. Ta en titt:.





Introduktion



En korrekt skriven jämför- och kontrastuppsats bör bestå av minst tre nyckeldelar - inledning, brödtext och avslutning. Medan inledningen slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats att fånga uppmärksamheten på slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats läsare, kroppen används för att diskutera huvudpunkterna. Slutligen sammanfattar slutsatsen uppsatsen. Framför allt är hur man avslutar en jämför och kontrast uppsats en allvarlig utmaning för de flesta studenter. Även om det låter lätt, slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats, de flesta elever tappar poäng på grund av att de skrivit dåligt.


För att visa hur man avslutar en jämför- och kontrastuppsats, låt oss gå tillbaka till början. Vad är en jämför och kontrast uppsats? Detta är en form av akademiskt skrivande som förklarar hur två objekt eller idéer skiljer sig åt och hur lika de är. I vissa fall, slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats, det går att få uppdrag som kräver att du bara tittar på skillnaderna mellan de två objekten. Slutsatsen av en jämför och kontrast uppsats är din sista möjlighet att lämna ett intryck på läsaren. Därför bör slutsatsen utformas noggrant för att säkerställa att läsaren ger dig fulla betyg.


Säg det så här; din slutsats måste vara den bästa! När du skriver en stark slutsats får läsaren hålla med om den jämförelse du har tagit fram i uppsatsen. I vissa fall kommer läsarna bara ihåg slutsatsen. Därför, här är mekaniken för att göra din uppsats den bästa:. Noterbart är att det avslutande stycket i en uppsats liknar introduktionen, som tar ett brett perspektiv och sedan begränsar inställningen. Sammanfattningsvis är det samma, men tvärtom. Fokus börjar med att avhandlingens uttalande är snävt till de förklarade effekterna av kärnpunkterna. Det innebär att du börjar med att markera avhandlingens uttalande och sedan sammanfattar de huvudsakliga argumenten som förs fram i jämför- och kontrastuppsatsen.


Lämna slutligen läsarna med en avslutande tanke för att måla ett bestående intryck. Detta kan vara en retorisk fråga eller citat. Den första eller andra meningen i slutsatsen bör vara ditt avhandlingsuttalande. Du måste dock parafrasera avhandlingen så att den inte verkar repetitiv. Här är en demonstration av den huvudsakliga och omformulerade avhandlingen:. När du skriver brödtexten i en jämför- och kontrastuppsats måste du vara objektiv. Men slutsatsen behöver ytterligare fånga din åsikt. Detta bör föras fram i en eller två meningar, slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats. En sak du måste förstå när det gäller hur man avslutar en jämförande uppsats är att den ska vara summativ. Informationen du tillhandahåller bör begränsas till att sammanfatta de viktigaste punkterna som du diskuterade i uppsatsen.


Det är dock okej att efterlysa ytterligare studier om man hittat luckor som kräver ytterligare åtgärder. Återigen, detta bör vara kortfattat och inte verka styra fokus från att avsluta huvudpunkterna. För att få din uppsatsavslutning att sticka ut är det viktigt att finslipa dina skrivförmåga. Framför allt bör du inte bara rikta in dig på att fullända slutsatsen. Fokusera istället på att få hela jämför- och kontrastuppsatsen att sticka ut. Du kan göra detta genom att läsa ett annat toppavslutningsstycke för att jämföra och kontrastera uppsatsexempel. Här är andra användbara tips att tänka på:.


För många studenter är det en monumental uppgift att skriva introduktionen och innehållet i jämför- och kontrastuppsatser. När de kommer fram till slutsatsen är utmattningen för stor. Men du kan inte arbeta så hårt med uppsatsen och låta slutsatsen dra ner dina poäng. Du bör söka skrivhjälp. Skrivhjälp erbjuds av proffs med fantastisk erfarenhet av hur man avslutar en jämförelseuppsats. De har varit i branschen och hjälpt många elever att skapa vinnande slutsatser oavsett typ av uppsats.


De slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats också hjälpa dig att skriva andra uppgifter som kurser och terminsuppsatser så att du kan koncentrera dig på viktiga uppgifter eller finslipa din personliga skrivförmåga. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till innehållet. Hur man skriver en slutsats för en jämföra och kontrastera uppsats När du skriver en stark slutsats, får läsaren hålla med om jämförelsen du har tagit fram i uppsatsen. Därför, här är mekaniken för att göra din uppsats den bästa: Strukturen Noterbart är att det avslutande stycket i en uppsats liknar inledningen, som tar ett brett och sedan begränsar tillvägagångssättet.


Ta fram avhandlingsförklaringen i din slutsats Den första eller andra meningen i slutsatsen bör vara ditt avhandlingsuttalande. Räckvidd En sak du behöver förstå när det gäller hur man avslutar en jämförande uppsats är att den ska vara summativ. Särskilda tips för din jämförande och kontrasterande uppsatsavslutning För att få din uppsatsavslutning att sticka ut är det viktigt att finslipa dina skrivförmåga. Här är andra användbara tips att tänka på: Gör det kort. När din läsare kommer till avslutningen av uppsatsen kommer han att ha det slutstycke för jämföra och kontrastera uppsats alla punkter. Därför bör du vara kortfattad och avsluta uppsatsen med stil.


Se till att slutsatsen rimmar väl med resten av uppsatsen. Var verklig. Detta är din chans att ge en personlig åsikt om argumenten som tas fram i uppsatsen. Avsluta tidningen med stil. Överväg till exempel att använda en retorisk fråga. Skriv bara en slutsats efter att du är klar med uppsatsen. Detta hjälper dig att fånga alla punkter och sammanfatta dem väl. Behöver du hjälp med att skriva din jämförelse och kontrast? Ta en paus från skrivandet. De bästa akademiska experterna finns här för dig. Bästa popkulturuppsatsskrivande tips och ämnen.


Kvinnorättsuppsatser att skriva på ett enkelt sätt med denna häpnadsväckande guide. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





processuppsatsuppsats



I vissa fall är det möjligt att få uppdrag som kräver att du bara tittar på skillnaderna mellan de två objekten. Slutsatsen av en jämför och kontrast uppsats är din sista möjlighet att lämna ett intryck på läsaren. Därför bör slutsatsen utformas noggrant för att säkerställa att läsaren ger dig fulla betyg. Säg det så här; din slutsats måste vara den bästa! När du skriver en stark slutsats får läsaren hålla med om den jämförelse du har tagit fram i uppsatsen. I vissa fall kommer läsarna bara ihåg slutsatsen. Därför, här är mekaniken för att göra din uppsats den bästa:. Noterbart är att det avslutande stycket i en uppsats liknar introduktionen, som tar ett brett perspektiv och sedan begränsar inställningen.


Sammanfattningsvis är det samma, men tvärtom. Fokus börjar med att avhandlingens uttalande är snävt till de förklarade effekterna av kärnpunkterna. Det innebär att du börjar med att markera avhandlingens uttalande och sedan sammanfattar de huvudsakliga argumenten som förs fram i jämför- och kontrastuppsatsen. Lämna slutligen läsarna med en avslutande tanke för att måla ett bestående intryck. Detta kan vara en retorisk fråga eller citat. Den första eller andra meningen i slutsatsen bör vara ditt avhandlingsuttalande. Du måste dock parafrasera avhandlingen så att den inte verkar repetitiv. Här är en demonstration av den huvudsakliga och omformulerade avhandlingen:.


När du skriver brödtexten i en jämför- och kontrastuppsats måste du vara objektiv. Men slutsatsen behöver ytterligare fånga din åsikt. Detta bör föras fram i en eller två meningar. En sak du måste förstå när det gäller hur man avslutar en jämförande uppsats är att den ska vara summativ. Informationen du tillhandahåller bör begränsas till att sammanfatta de viktigaste punkterna som du diskuterade i uppsatsen. Det är dock okej att efterlysa ytterligare studier om man hittat luckor som kräver ytterligare åtgärder. Återigen, detta bör vara kortfattat och inte verka styra fokus från att avsluta huvudpunkterna. För att få din uppsatsavslutning att sticka ut är det viktigt att finslipa dina skrivförmåga. Framför allt bör du inte bara rikta in dig på att fullända slutsatsen.


Fokusera istället på att få hela jämför- och kontrastuppsatsen att sticka ut. Du kan göra detta genom att läsa ett annat toppavslutningsstycke för att jämföra och kontrastera uppsatsexempel. Här är andra användbara tips att tänka på:. För många studenter är det en monumental uppgift att skriva introduktionen och innehållet i jämför- och kontrastuppsatser. När de kommer fram till slutsatsen är utmattningen för stor. Men du kan inte arbeta så hårt med uppsatsen och låta slutsatsen dra ner dina poäng. Du bör söka skrivhjälp. Skrivhjälp erbjuds av proffs med fantastisk erfarenhet av hur man avslutar en jämförelseuppsats.


Denna inriktning beror på uppsatsens längd och omfattning. Ett exempel på ett ämne för en jämför och kontrast uppsats är en jämförelse mellan livet i en stad och livet på landet. Slutsatsen av denna uppsats kommer att innehålla minst två viktiga komponenter: den omskrivna avhandlingen och författarens åsikt. Avhandlingsutlåtandet ingår vanligtvis i inledningen till uppsatsen, och det ger läsaren en tydlig förståelse av uppsatsens ämne och omfattning. Den första eller andra meningen i slutsatsen bör vara en omformulering, eller parafras, av avhandlingens uttalande. Till exempel, om avhandlingens uttalande är: "Många människor föredrar att bo i en stad på grund av tillgång till bättre hälsovård och ett bredare utbud av kulturella och idrottsevenemang", kan det omskrivna avhandlingsutlåtandet vara: "Sammanfattningsvis tycker många människor stadsliv att föredra på grund av närmare närhet till mer avancerade sjukvårdssystem och på grund av fler val av fritidsaktiviteter.


Även om uppsatsens brödtext i allmänhet bör innehålla objektiv information, bör slutsatsen innehålla en eller två meningar som artikulerar författarens åsikt. Denna hållning bör inte förmedlas med ett "jag"-uttalande, vilket vanligtvis inte rekommenderas i formell skrift. Till exempel kan en mening som relaterar till avhandlingens uttalande som jämför livet i staden med livet på landet vara, "Av dessa skäl som nämnts ovan och andra är livet i staden mer tillrådligt för individer för vilka en bättre livskvalitet inte är -förhandlingsbar. Slutsatsen bör inte innehålla mycket mer än ett omskrivet avhandlingsuttalande och författarens korta åsikt.


Det bör aldrig vara en plats där ny information eller information som inte är relaterad till ämnet introduceras. All information bör finnas i inledningen och uppsatsens brödtext, och slutsatsens omfattning bör begränsas till vad som redan nämnts i uppsatsen. Vanligtvis kommer slutsatsen att sluta med författarens åsikt. Megan Ritchie har varit författare i mer än 10 år och har publicerats i ett antal tidskrifter och tidningar, inklusive "The Daily Targum" Rutgers Universitys dagstidning och "The Philadelphia Inquirer".

No comments:

Post a Comment